90 square meters a house to live in relax

90 square meters a house to live in relaxThe apartment’s sprawling city of our readers Antonio and Alessia was well resolved by solutions that have given orthogonal to the environments, making it easier for the furniture arrangement. harga lantai kayu The floors are wood effect stoneware, stylish, durable aesthetics and easy maintenance, perfect for a young couple.

The apartment of 90 sqm, in Catania, has been renovated, furnished and organized as an oasis of peace and tranquility as well have called its owners, our readers Antonio and Alessia, who find respite from city life. In three months, with the help of an engineer, I have completely renovated according to their wishes. Few structural changes compared to the original structure, aimed primarily at eliminating the partitions of some unused areas (such as entrance and hallway) and to annex the living room to the dining room, in order to create a large living area. production and custom-made furnishings are mixed in a calibrated way to solve some of the plant irregularities and exploit every angle, while the light, natural and artificial, contributes to the whole project, especially in the living room becoming a real architectural element. The effect hardwood floors are porcelain, beautiful and durable.

The angled walls of a conversation, with thick custom-made shelves, regularize the trend of the perimeter walls of the apartment, hiding behind a door flush, also a utility room. In header plasterboard that runs along the upper perimeter they are installed downlights and LED strips for indirect lighting and diffused. The white set is heated by porcelain tile floor, which also imitates the wood in the choice of the large size of the tiles. Unusual the choice of using a bioethanol fireplace as a side table beside the settee service. ▪ Mobile TV Day Collection Alf From Frè ▪ sofa Frigerio Cooper ▪ Carpet Hampen Ikea ▪ Fireplace Bioethanol FP / 007 Stones ▪ Life Oak Flooring Ceramiche Caesar

The angled walls of a conversation, with thick custom-made shelves, regularize the trend of the perimeter walls of the apartment, hiding behind a door flush, also a utility room. In header plasterboard that runs along the upper perimeter they are installed downlights and LED strips for indirect lighting and diffused. The white set is heated by porcelain tile floor, which also imitates the wood in the choice of the large size of the tiles. Unusual the choice of using a bioethanol fireplace as a side table beside the settee service. ▪ Mobile TV Day Collection Alf From Frè ▪ sofa Frigerio Cooper ▪ Carpet Hampen Ikea ▪ Fireplace Bioethanol FP / 007 Stones ▪ Life Oak Flooring Ceramiche Caesar

The lowering of the ceiling of the corridor leading to the sleeping area, made of gypsum board to cash the ceiling spotlights, accompanied his gaze to the most private part of the apartment. And the white satin glass door gives depth to the perspective.

The lowering of the ceiling of the corridor leading to the sleeping area, made of gypsum board to cash the ceiling spotlights, accompanied his gaze to the most private part of the apartment. And the white satin glass door gives depth to the perspective.

The kitchen, left in the original position, is put in relation with the living area thanks to the removal of the door and to the demolition of the inlet wall: a loophole that makes more fluid paths. Furniture and appliances are arranged all in line on a wall. ▪ Kitchen One Ernestomeda ▪ Square Colico Design Table

The white uniformity of the free wall of the kitchen, equipped with a perfect little table for three people, is played down by an ironic graphic decoration that brings a quote by Woody Allen.

The kitchen has been chosen with glossy white glass finish, which reflects light and increases the brightness of the environment of small size, but perfectly habitable.

The slanting wall of the master bedroom is hidden by a wardrobe with sliding doors with an irregular plan, with decreasing depth. The sliding panels have mirrored surface, that enhance the visual effect of depth of the room. Note that it comes to products in the catalog for cabinets, ad hoc modified to adapt to the masonry of the cabin structure. The choice of a suspended bed lightens from the ground clutter and gives greater sense of environment airiness, declined totally blank. ▪ bed and dresser Aladdin Up Line Alf From Frè ▪ Walk-in Closet: equipment and sliding doors Ikea

The bathroom, also left in the original position, was completely reorganized, with the aim of being able to insert a large shower. The shower tray, custom-built with the same tile flooring of the apartment, is in fact inserted into the bottom, occupying all the lower side of the room, characterized by a non-orthogonal angle that makes the most original niche. of modern sanitary flush with the wall and light colors highlight the desired simplicity and linearity of the project. ▪ Health Goddess of Ideal Standard ▪ Sinks Towards the Catalan ▪ Mobile Manhattan Berloni Bathroom Taps ▪ Via Manzoni in Gypsum ▪ EvolutionStone coating Marazzi

Also found squareness in the second bedroom, used for guests and as a study, with a wall to mirrored sliding doors, the same as in the master bedroom, hiding a useful wardrobe. Customized also narrow niche shelves, thick small solution both aesthetic and functional. ▪ Sofa Poltronesofà

Leave a Comment